In ons laatste reisverslag vertelde we u over de ontmoetingen die we gehad hebben met 2 andere NGO’s, die actief zijn in Zuid India. Deze vruchtbare ontmoetingen en de daaruit voortvloeiende goede contacten hebben geleid tot een beginnende kleinschalige samenwerking met beider organisaties.

• Bij ASHOKA gaan wij het “Vulnerable children Development program” kleinschalig helpen. We beginnen met het jaarlijks ondersteunen van een vijftal kinderen, die veelal wees zijn geworden door de tsunami.

Deze kinderen zijn na het verlies van hun ouders ondergebracht bij familieleden of dorpsgenoten. Deze families kunnen echter niet de kosten dragen van onderhoud en onderwijs. Wij helpen hen hierin. De kinderen krijgen dagelijks ontbijt lunch en avond eten bij Ashoka.

Tevens ontvangen ze maandelijks een KIT die bestaat uit tandenborstel en tandpasta, zeep en andere hygienische artikelen, wasmiddel etc. Hier kunnen dan de families die hen geadopteerd hebben ook gebruik van maken.

• Bij SISP financieren wij de kosten van een psycholoog voor de school. De vaak getraumatiseerde kinderen die in complexe levenssituaties leven, kunnen hiermee goed begeleid worden bij het leren op school.

Wij wensen de psychologe “Rajashree Praveen” genaamd, heel veel succes in het begeleiden van de jongeren in het SISP centre.