Sigaram is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het trainen en begeleiden van kansarme maar gemotiveerde talentvolle jongeren richting hoger en wetenschappelijk onderwijs. Zij geven coaching, capacity building, skill development en motivatiecursussen aan jongeren en geven tevens councelling aan de studenten, leerkrachten en ouders.
Slechts 10% van de studenten in dit gebied gaan voor hogere of universitaire professionele studies. Dit komt door gebrek aan informatie over studiemogelijkheden.
Het studenten informatiecentrum van Sigaram geeft invulling aan deze behoefte en doet fantastisch werk in deze streek.
Wij hebben dan ook besloten met hen samen te gaan werken.
In januari 2017 openden wij officieel, zowel in Marthandam als in Mulagumoodu, een professionele bibliotheek met voornamelijk studieboeken voor hoger en universitair onderwijs, waar kansarme kinderen gebruik van kunnen maken.
We deden dit in het bijzijn van een groep studenten. Het was een mooie gedenkwaardige dag.
Het is goed om te zien hoe dankbaar er gebruik wordt gemaakt van deze studiecentra.
Het team van Sigaram bestaat uit een groep bevlogen hoogopgeleide leerkrachten die een zeer progressieve positieve en sociale humanistische benadering hebben.

We zijn erg blij met deze fijne samenwerking en hebben tijdens ons laatste bezoek in Januari 2019 besloten onze samenwerking uit te breiden met een nieuw meisjes project.

Wij zullen 100 kansarme meisjes ondersteunen ter versterking van de academische en niet-academische competenties.

Deze meisjes komen veelal uit dalit  (geplande kaste), tribal, en vissers families uit ons operationele gebied. Een aantal van hen zijn wees of komen uit een 1 ouder gezin.

Het is een integraal holistisch en innovatief programma dat de kinderen voorbereid op academisch en/of ander aanvullend onderwijs.