SISP is een NGO, die werkt in de kuststreek rond Vizhinjam en Poovar in Zuid Kerala.

SISP verbetert de levenskwaliteit van kansarme visser families door: gratis scholing, training in sociale weerbaarheid, opzetten van spaarsystemen (micro credit unions), begeleiding en financiële hulp voor medische behandeling, voeding en/of schoolkosten.

SISP besteedt veel aandacht aan de rechten van meisjes en vrouwen.

We waren na ons eerste ontmoeting met deze Ngo direct onder de indruk van de wijze waarop zij de kinderen middels sport en spel weten te motiveren naar school te komen. Zo is er een surf een skate en een dans club.

Maar wordt er niet naar school gegaan dan wordt er ook niet gesurfd of geskate in de weekenden.

No school no surfing. No school no skating

 

Wij zijn sinds een aantal jaren een partnership aangegaan met SISP.

Wij ondersteunen hen met name met een groep drop out jongeren om via educatie toch hun pre-degree te behalen.
Er is in 2018-2019 gestart met een groep van 10 meisjes en 15 jongens. Dit is met ondersteuning van een school psychologe goed verlopen. Alle kinderen hebben hun toetsen gehaald. En zijn doorgestroomd naar 12th standard. Ook de nieuwe groep ( 2019-2020) +1 is nu van start gegaan middels onze ondersteuning.

Zelfs indien deze jongeren na het behalen van hun pre-degree niet verder studeren bouwen ze meer zelfvertrouwen op.
Ze krijgen een beter wereldbeeld en zijn later in staat zelf hun kinderen te helpen met hun studies.
Ze maken meer kans op de arbeidsmarkt, daar waar vaker een plus 2 diploma een vereiste is voor het vinden van een baan bij een bank, overheid of bedrijf.
Wij zijn er dan ook van overtuigd dat met het unieke sociale concept wat SISP uitdraagt, vooral de meisjes sterker in maatschappij zullen komen te staan.