Het Skill Center draait nu bijna één jaar en de volgende zaken zijn bereikt:

De naai-opleiding is onderverdeeld in 2 secties, een cursus van maandag tot en met vrijdag en een weekend cursus.

• Wat de weekcursus betreft hebben 18 jonge vrouwen naai-vaardigheden geleerd. 

10 deelnemers hebben gekwalificeerde certificaten behaald zodat ze werk kunnen krijgen in een naai-winkel of een kledingfabriek. 4 van de 10 zijn hun eigen kledingwinkel gestart zodat ze hun eigen inkomsten hebben.

• De meeste van de 16 weekendstudenten zijn nu in staat om hun eigen kleding te maken zodat ze geen kosten meer hebben aan het laten maken hiervan.

• 17 vrouwen hebben zich aangemeld voor de naailessen gedurende de zomervakantie( 2 maanden).

 

Computercursus

Het werven van studenten voor de verschillende computercursussen, door middel van flyeren en aankondigingen in verschillende parochies, ging aanvankelijk wat moeizaam.  Na een klein jaar is het Skill Center steeds bekender geworden en willen jongeren graag een computercursus volgen.

Dit resulteert in een aanmelding voor de zomervakantie van 16 studenten voor de computercursussen die afgesloten worden met een examen en bij positief resultaat een certificaat, gecertificeerd door de overheid, ontvangen. Hier is absoluut sprake van een stijgende lijn en daar is Stichting Ladder heel blij mee. Het bewijs dat wij voorzien in een leerbehoefte van onze doelgroep!

Vanaf het begin van het SC is de computercursus onderverdeeld in 2 secties, een weekcursus (Office Automation, Web designing, Desk Top Publishing en Data Entry)  en een weekend cursus (Office Automation en Web designing)

• 4 van de 6 deelnemers die de weekcursus hebben gevolgd hebben het examen behaald en kunnen nu een baan in (kleine) bedrijven en winkels vinden

• 9 van de 16 deelnemers hebben een “course completion certificate” ontvangen.

 

Teken-, kunst en ambachtcursussen

• 36 deelnemers hebben de teken-, kunst en ambachtscursus w.o. beschilderen van glas, sari-beschildering en het maken van sieraden gevolgd. Deze vaardigheden zijn een meerwaarde voor hun curriculum vitae.

 

Skill Center en werkgelegenheid

Het Skill Center heeft 1 manager, 1 computerdocent, 1 naaidocent, 1 kantoorassistent / beveiliger en 1 schoonmaker in dienst.

Voor het komende jaar worden weer de naaicursussen gegeven evenals de weekend computercursussen. Gedurende de maanden april en mei gaan de studenten weer aan de slag met de zomercursussen (basis computer- en naaivaardigheden, beschilderen van glas, sari-beschildering en het maken van sieraden).

Ook wordt onderzocht of het Skill Center gebruikt kan worden als job center waar jongeren hun sollicitatievaardigheden kunnen vergroten.

De focus van het Skill Center is het voorlopig aanleren van basis vaardigheden omdat de doelgroep voornamelijk bestaat uit jonge vrouwen met geen of minimale opleiding / vaardigheden.

SL heeft regelmatige monitoring en overleg met onze zusterorganisatie VLF over de ontwikkeling van het Skill Center met als doel een zo optimaal mogelijk gebruik van het SC met als gevolg: jongeren / jong-volwassenen die weer een trapje hoger op de Ladder kunnen zetten!