Geen enkel land blijft op dit moment het Covid 19 virus bespaard. Zo ook niet, ons projectland, India. India is een land met 1,3 miljard mensen die veelal dicht op elkaar leven en waarvan een groot deel in armoede leeft.
De regering van de deelstaat Tamil Nadu (waar wij onze projecten hebben) heeft sinds 23 maart de lockdown afgekondigd. Alle economische activiteiten (behalve winkels die medische- en kruidenierswaren verkopen), onderwijsinstellingen, visserij, bouw en landbouw zijn stopgezet.

Wij maken ons heel erg zorgen om het welzijn van velen en hebben gelukkig via de moderne technieken regelmatig contact met onze mensen in India.
Om u een indruk te geven van de situatie aldaar hebben wij alle drie de partijen waar wij mee samenwerken gevraagd ons te schrijven over de huidige situatie en wat het effect is op hen en de mensen om hen heen. Ook hebben we hen gevraagd naar hun persoonlijke gedachten, omdat wij het van belang vinden verbinding te houden tussen daar en hier.

Wij zijn van mening dat dit nu belangrijker is dan ooit, in deze bizarre tijden…..